Зона за релакс - Сауна

Сауната е един естествен и релаксиращ начин за прочистване, подмладяване на организма и повишаване на духа. Детоксинацията на организма става чрез изхвърляне на вредните вещества през кожата.  Също така се убиват бактериите и вирусите и има ефект върху различни респираторни заболявания. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, което повишава производството на колаген и кожата става по-еластична и с бистър тен.

Сауната има положителен ефект върху емоционалното и душевно състояние на организма.  Действа успокояващо и отпускащо и помага за преодоляване на стреса и умората. Ползването на сауна преди масаж увеличава ефекта от масажа, поради това че еластичността на мускулатурата е по-голяма. За максимална полза от сауната е желателно да се приема голямо количество вода.

Ползването на сауна не се препоръчва на хора с високо кръвно налягане и сърдечни болести, на бременни жени, малки деца и възрастни хора, при висока температура, разширени вени и открити рани.  Сауната се ползва най-малко 1 час след хранене.  Не се препоръчва употребата на алкохол и кафе по време на сауна.