Пазаруване и шопинг в София най-интересните места

Shopping и пазаруване

Пазаруване – това е много важна част за всяко пътуване. Когато човек пътува, винаги иска да си купи нещо. Ето защо решихме да ви помогнем в избора с най-търсените търговски центрове и интересни места за пазаруване в София. Много от тях са в непосредствена близост до Централ Хотел София.

„Витошка“

На “Витошка” са разположени предимно кокетни заведения и бутици на световноизвестни дизайнерски компании за обувки и козметика. Някои от традиционните търговски зони се намират в централната част- улица Пиротска, ул. “Раковска ” и ул. Граф Игнатиев заедно с площад “Славейков”.

Още от тези бутици ще откриете в големите търговки центрове /молове/, построени през последните години- Мол Сердика Център, Мол София, Парк Център София, Парадайз Център, Ринг Мол и Sky City са любими места за пазаруване и развлечения .Търговските центрове са отворени всеки ден от 10:00 до 22:00 часа (10:00 до 22:00 часа).

Пазаруване в Централни хали

Централни хали се намират на бул. Мария Луиза и са добре организиран базар, разположен в близост до “Женски пазар”. Там ще намерите дюкянчета предлагащи различни храни, а в средата им ще видите огромен стар часовник с махало с повече от 100 годишна история.

“Женски пазар”

Така нареченият “Женски пазар” започва от булевард “Стефан Стамболов” и продължава чак до Лъвов мост е един от най-популярните пазари в София. Тук ще откриете разнообразни стоки, както и  плодове, зеленчуци, сиренa и други. В часта към Лъвов мост са сергиите с пресни плодове и зеленчуци и много цветя.

“Римската стена” и фермерски пазар

На пазара “Римската стена” всяка събота се провежда фермерски базар, на който ще може да се насладите на пазаруване на екологично произведени храни и напитки.

Сувенири

Сувенири като икони, бижута, керамика, дървени предмети, бродирани покривки и дантели се продават на щандове на площада пред катедралата “Александър Невски” на т.нар. “Античен пазар”. Тук може да намерите антики, пощенски марки, елементи от Втората световна война, както и различни сувенири.

Заповядайте в Централ Хотел София!